Onderzoek

Het doel van deze studie is om gemiddelde portiegroottes van wijn en sterkedrank in Nederland te achterhalen. Portiegroottes zijn belangrijk voor het goed schatten van alcoholconsumptie in Nederland...
Dit onderzoek bestudeert of je hersenen anders reageren op bier met of zonder alcohol om erachter te komen of je hersenen detecteren dat bier wel of geen alcohol bevat. Uitvoering Twintig gezonde...
Dat alcohol het risico op een aantal soorten kanker verhoogt is bekend. In dit onderzoek proberen wij te achterhalen hoe groot de bijdrage van alcohol is en hoe dit zich verhoudt tot andere...
Bier is, net als brood, gemaakt van graan. Misschien zitten er daarom nuttige oplosbare vezels in bier, zoals β-glucanen? In dit onderzoek analyseren we een groot aantal biertypes. Uitvoering Met...
Het doel van deze studie is om te achterhalen in hoeverre het voedingspatroon en de nutriënteninname van bierdrinkers verschilt van drinkers van andere (non-) alcoholische dranken. Eten wijndrinkers...