Bierwijzer vernieuwd: Nu met nog meer producten

De Bierwijzer is vernieuwd. Inmiddels is van de folder, met calorieën in een hapje en drankje in de vorm van een bierviltje, het 100.000e exemplaar gedrukt. In deze 7e druk ligt de focus nog meer op calorieën door een uitbreiding van het aantal hapjes en drankjes in het calorieënoverzicht.

Focus op calorieën
De Bierwijzer geeft in één oogopslag het aantal calorieën in een drankje en een hapje. Ivonne Sleutels, communicatieadviseur Kennisinstituut Bier: “Een student onderzocht voor ons het effect van de Bierwijzer en kwam tot de conclusie dat de folder vooral de kennis over calorieën in hapjes en drankjes verhoogt. Daarom hebben we besloten om de folder nog meer te focussen op calorieën. We hebben daarom vaak gegeten of gedronken hapjes en drankjes toegevoegd. Ook deze versie kreeg weer het Keurmerk Gewone Taal van de Stichting Makkelijk Lezen.”

Nieuw in de Bierwijzer
Nieuwe producten in de Bierwijzer zijn onder andere het schaaltje snackgroentes, loempiaatje en de borrelnootjes. Ook zijn bijvoorbeeld de Radlers – alcoholvrij en met alcohol – toegevoegd en zijn de calorieën van glaasjes en glazen wijn en sterkedrank en glazen en flesjes bier vermeld.

Gratis te bestellen
Gezondheidsprofessionals kunnen de Bierwijzer gratis bestellen of downloaden.