Marianne Mascini

“Ik ben werkzaam als diëtiste in de 1e lijn. Dit betekent dat ik figuurlijk bij de mensen aan tafel zit en ook met hen een borreltje drink. Dank zij het voorlichtingsmateriaal van Kennisinstituut bier krijgen de cliënten goed inzicht in zijn/haar alcoholgebruik. Ik wil graag mijn steentje bijdragen door mijn praktijkervaringen met jullie te delen.

Mijn ervaring leert dat alcohol steeds weer ondergewaardeerd wordt. Wat bedoel ik? Alcohol wordt gelinked aan gezelligheid (correct), maar het woord gezelligheid wordt niet gelinked aan kwaliteit en kwantiteit. Kortom: het idee leeft dat veel drank nodig is om het gezellig te maken. Ook is het tempo van drinken op de feestjes te hoog met alle gevolgen van dien. Daarnaast is  het aantal  calorieën dat een glas alcohol levert niet voldoende bekend. Een leuke tool is de bierwijzer om dit inzichtelijk te maken.

Het volgende gezegde water bij de wijn doen wil ik vertalen naar altijd een glas water naast de wijn, dan hoef je ook geen water meer bij de wijn te doen, want als je minder alcohol drinkt blijft de sfeer.”

www.dieetpraktijkmascini.nl

Eenmaal slank, altijd slank
Auteur: Marianne Mascini

Lekker eten en toch op gewicht blijven? Dat kan. Eenmaal slank, altijd slank geeft tientallen seizoensrecepten en tips om nooit meer zwaarder te worden. Calorieën tellen is er niet bij. Bewust worden van je eetgewoonten en aandacht schenken aan je maaltijden is het belangrijkste. Dat betekent niet minder eten. Integendeel. Je zult zien dat je meer kunt eten dan je had gedacht.

Eenmaal slank, altijd slank vergoot je kennis over producten en leert je hoe je met plezier kunt koken en zorgeloos kunt eten zonder aan te komen. 
Het resultaat is verbluffend: je bent en blijft voor altijd slank.

Bestel Eenmaal slank, altijd slank bij Bol.com