Nieuwsbrieven

Hier ziet u de nieuwsbrieven die door Kennisinstituut Bier zijn verstuurd. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de homepage.

Bierblik 30 - november 2018

Na de toolkits over Calorieën en Portiegrootte hebben we nu ook een toolkit over Diabetes & Alcohol gemaakt. Download de presentatie en gebruik hem in je voorlichting. Ook hebben we een heleboel extra gratis voorlichtingsmaterialen over alcohol en gezondheid in onze webshop. En lees weer het laatste wetenschappelijke nieuws.

Bierblik 29 - oktober 2018

Ken je onze Toolkit Portiegrootte alcoholische dranken al? Download de presentatie en gebruik hem in je voorlichting. Ook loven we dit jaar weer een grant uit voor wetenschappers. Verder weer heel veel wetenschappelijk nieuws over alcohol en gezondheid. En bekijk het filmpje over het effect van matige bierconsumptie op het hart.

Bierblik 28 - juni 2018

Ook iets gelezen in de media over de studie in de Lancet die zou aantonen dat je ook dat ene glaasje beter kan laten staan? Lees in deze nieuwsbrief wat er echt in de studie staat: Tot 10 glazen per week geen hoger risico om te sterven voor mensen die alcohol drinken. En ook de nieuwe alcoholrichtlijn van België lichten we uit. En we evalueren onze presentatie over calorieën in alcoholische drankjes. Verder veel ander wetenschappelijk nieuws over de effecten van matige bierconsumptie op de gezondheid.

Bijlage: