Nieuws

14 November 2019
Vandaag is het Wereld Diabetes Dag; het moment om stil te staan bij de rol die ons dieet speelt in het ontwikkelen van diabetes type 2. Er zijn al veel studies gedaan naar dit onderwerp, maar er blijven veel onzekerheden. Een recent onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMJ, ...
24 October 2019
De meeste alcohol die we drinken, wordt afgebroken door de lever. Maar ongeveer vijf procent verlaat het lichaam via adem, zweet of urine1. Het feit dat alcohol het lichaam gedeeltelijk via de nieren verlaat, roept de vraag op of dit het risico op nierschade beïnvloedt. Een recente meta-analyse2,...
29 September 2019
De media staan bol van berichten uit de wetenschap. En omdat voeding een hot-topic is, haalt voedingsnieuws extra vaak de pers. Maar regelmatig blijkt dat de berichtgeving met een korreltje zout moet worden genomen. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Kennisinstituut Bier gaf...
24 September 2019
Op het negende Beer and Health Symposium in Brussel presenteerden internationale onderzoekers vandaag hun laatste wetenschappelijke bevindingen op het gebied van matige bierconsumptie en gezondheid. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod en laten zien dat overall matige bierconsumptie door gezonde...
12 September 2019
Kennisinstituut Bier looft dit jaar weer een grant van €5.000,- uit voor onderzoek dat zich richt op verantwoorde alcoholconsumptie in een gezonde leefstijl. Het onderzoek kan gaan over de biomedische, psychosociale of voedingskundige aspecten van verantwoorde alcoholconsumptie. Ook alcoholvrij...