Nieuws

25 June 2018
De Richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad zijn geformuleerd op basis van wetenschappelijk onderzoek naar het effect van voeding op de tien meest voorkomende chronische ziektes in Nederland. Een nieuwe studie neemt dit uitgangspunt en berekent voor verschillende hoeveelheden alcohol...
22 June 2018
Wat motiveert mensen om alcohol te drinken? Veel verschillende factoren spelen een rol in deze vraag. Een van deze factoren heeft te maken met hoe wij fysieke aantrekkelijkheid waarnemen. Een recent gepubliceerde meta-analyse combineert alle studies over de rol van alcoholconsumptie in de...
18 June 2018
Zetmeel uit graan en hop wordt voor een groot gedeelte omgezet in alcohol en koolzuur tijdens het bierbrouwproces. Maar in graan en hop zitten naast dit zetmeel ook oplosbare en onoplosbare vezels. Een studie onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Carbohydrate Polymers onderzocht...
15 June 2018
Het alcoholgehalte in bier speelt een belangrijke rol in de beleving van bier. Een nieuwe studie onderzoekt de invloed van het alcoholgehalte in bier op hoe bier wordt waargenomen en gewaardeerd in verloop van tijd. Wat blijkt? Hoe hoger het alcoholgehalte, hoe sneller iemand beslist of hij of zij...
12 June 2018
Drink niet meer dan 10 standaardalcoholeenheden per week en verdeel de eenheden over verschillende dagen. Dat is het onlangs gepubliceerde advies van de Hoge Gezondheidsraad van België in de richtlijnen voor ‘low-risk drinking’. Aanbevelingen Om de aan alcoholconsumptie verbonden risico’s te...