Betsy Geytenbeek

“Als diëtist heb ik dagelijks spreekuur en spreek ik veel cliënten. Naast de voeding vraag ik ook naar alcoholconsumptie. Het valt me op dat er bij veel mensen een taboe op rust op alcohol: ‘ja, ik drink wel eens een glaasje’ en bij doorvragen blijkt het soms dagelijks te zijn en in weekenden meer dan één of twee per dag! Men schaamt zich er blijkbaar voor, zodat ik me afvraag: geniet men er wel van?

Het is een uitdaging voor mij om alcohol (waaronder bier) bespreekbaar te maken en te kijken bij welke hoeveelheid mensen er van kunnen genieten zonder zich schuldig te voelen.

Alcohol levert ook veel calorieën en samen met de cliënt bekijk ik dan welke dranken men bij welke gelegenheden kan drinken. Ik ben van mening dat je moet genieten van de goede dingen des levens en bij alcohol geldt natuurlijk met mate. In de praktijk betekent dit soms niet dagelijks alcohol, maar de keren dat je er bewust voor kiest, wel een lekker soort (bier)!

Deelnemen aan een panel lijkt me interessant omdat je daar weer andere meningen (en informatie!) hoort, zodat ik m’n eigen mening misschien moet bijstellen.

Anekdotes weet ik momenteel niet. Mijn man is wel een bierdrinker en is erg blij dat er 0% bestaat, zodat hij toch dagelijks een biertje kan drinken, zonder dat dit invloed heeft op zijn functioneren.”

www.mannatura.nl