WvdW: workshop hoe (on)gezond is alcohol?

Alcoholhoudende dranken zijn voor veel volwassenen onderdeel van de voeding. Maar niet iedereen weet wat verantwoorde alcoholconsumptie is en wat voor effecten dit heeft op de gezondheid. In het kader van het Weekend van de Wetenschap geeft Kennisinstituut Bier op donderdag 4 oktober een workshop: Hoe (on)gezond is alcohol?

Hoeveel drinkt Nederland? Wat gebeurt er met alcohol in je lichaam? Wat is het effect van alcohol op verschillende ziektes? Kan je echt een bierbuik krijgen? Voor iedereen die zich wel eens iets heeft afgevraagd over alcohol is er deze workshop over alcohol en gezondheid.

Kennisinstituut Bier verzamelt alle wetenschappelijke literatuur op het gebied van alcohol en gezondheid. Op basis van deze literatuur kan je een workshop volgen waarin je leert hoe (on)gezond alcohol is. Tijdens de workshop krijg je de laatste wetenschappelijke stand van zaken afgewisseld met een aantal opdrachten.

Doelgroep
De workshop is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Programma
15:30 Zaal open
16:00 Start workshop
17:00 Borrel
18:00 Einde

Locatie
Collegezaal Schip van Blaauw
Generaal Foulkesweg 72
6703 BW Wageningen

Er is weinig parkeergelegenheid, dus kom met de fiets!

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via de website

Weekend van de Wetenschap 2018
Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Bekijk alle 165 activiteiten van Weekend van de Wetenschap 2018