Win 5000 euro voor onderzoek naar alcohol en gezondheid

Kennisinstituut Bier looft dit jaar weer een grant van €5.000,- uit voor onderzoek dat zich richt op verantwoorde alcoholconsumptie in een gezonde leefstijl. Wetenschappers van over de hele wereld worden opgeroepen om een onderzoeksvoorstel in te dienen. 

 

Het onderzoek kan gaan over de biomedische, psychosociale of voedingskundige aspecten van verantwoorde alcoholconsumptie. Ook alcoholvrij bier kan het aandachtsgebied van het onderzoek zijn. Wetenschappers van over de hele wereld kunnen meedingen naar de grant. Mocht je inspiratie nodig hebben dan kun je kijken in de Beer and Health database, naar het onderzoeksoverzicht van Kennisinstituut Bier of bij de winnende projecten van de afgelopen jaren.

Gaten in kennis
“Kennisinstituut Bier wil graag fabels van feiten scheiden als het gaat om verantwoorde bierconsumptie en gezondheid. Hier en daar zijn er nog gaten in de wetenschappelijke kennis en daarom is onderzoek noodzakelijk. Via deze grant willen we wetenschappers stimuleren om onderzoek te doen in deze richting .”, legt dr. ir. Aafje Sierksma, directeur Kennisinstituut Bier, uit.

Deadline
Indienen van een onderzoeksvoorstel (maximaal 1 A4) kan tot en met 26 november 2018.

Meer informatie en indienen (Engels)