Voorlichtingsmaterialen voor professionals weer up-to-date

Onze voorlichtingsmaterialen voor professionals krijgen regelmatig een update. Onlangs zijn de Bierwijzer, Diabetes & Alcohol en Zwanger en 100% alcoholvrij bijgewerkt. Alcoholconsumptie kan een taboeonderwerp zijn. De voorlichtingsmaterialen helpen om alcoholconsumptie bespreekbaar te maken en uit te leggen hoe iemand op een verantworode manier alchol kan drinken.

Bierwijzer
De Bierwijzer geeft in één oogopslag het aantal calorieën in een drankje en een hapje. De folder in de vorm van een bierviltje is ons eerste en meest populaire voorlichtingsmateriaal. Het calorieenoverzicht is weer in lijn met de nieuwste versie van de Eettabel van het Voedingscentrum.

Diabetes & Alcohol
Mensen met diabetes willen ook graag weten hoe zij verantwoord om kunnen gaan met alcoholconsumptie. Dit scheurblok kan helpen alcoholconsumptie bespreekbaar te maken. Inmiddels in lijn met de Richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad.

Zwanger en 100% alcoholvrij
Als je zwanger bent kun je het beste helemaal geen alcohol drinken. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de beste smoezen als je nog niet wil vertellen dat je zwanger bent? En wat zijn geschikte alcholvrije alternatieven? Met veelgestelde vragen beantwoordt door verloskundige en onderzoeker Ageeth Rosman en met een column van Bastiaan Ragas.

Bestel de gratis voorlichtingsmaterialen