Marion Janse, MSc, wetenschappelijk medewerker

Zelf drink ik graag af en toe een biertje. Gezellig op een feestje of bij een borrel met vrienden. Maar in hoeverre past bier eigenlijk in een gezonde leefstijl? Daar zijn de meningen soms nog over verdeeld.

Na mijn studie Nutrition and Health aan Wageningen UR ben ik op zoek gegaan naar een baan waar ik door middel van wetenschap iets kan betekenen voor de samenleving op het gebied van voeding en gezondheid. De vertaalslag maken van wetenschap naar informatie voor niet-wetenschappers vind ik erg interessant en een leuke uitdaging. Want hoewel iedereen weet dat overmatig drinken slecht voor je is, zijn de effecten van matige bier- en alcoholconsumptie niet altijd bekend.

Als wetenschappelijk medewerker bij Kennisinstituut Bier houd ik me bezig met literatuuronderzoek en het opzetten en begeleiden van nieuwe onderzoeken over alcohol en gezondheid. Daarnaast is het mijn taak om het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alcohol en gezondheid bij te houden en belangrijke nieuwe inzichten te vertalen voor op de website.

Wilt u weten wat de effecten zijn van matige bier- en alcoholconsumptie op de gezondheid en hoeverre dit past in een gezonde leefstijl? Ik houd u op de hoogte via onze website!