Feiten & fabels

Feiten

  • Bier is een natuurproduct

Bier wordt gemaakt van allemaal natuurlijke ingrediënten: water, mout, hop en gist. Met deze vier ingrediënten als basis kunnen in de hele wereld tienduizenden verschillende bieren worden gebrouwen.

Lees meer over ingrediënten in bier

  • Verantwoorde bierconsumptie kan onderdeel zijn van een gezonde leefstijl

Als je bier, wijn of sterkedrank drinkt, doe dit dan met mate. Maar welke matige hoeveelheid is verantwoord voor je gezondheid? In Nederland is de alcoholrichtlijn maximaal één glas per dag voor zowel mannen als vrouwen (dit is over het algemeen wat strenger dan in andere landen). Bij matige hoeveelheden is er over het algemeen geen schade aan de gezondheid te verwachten en kan alcoholconsumptie zelfs gunstige gezondheidseffecten hebben.

Lees meer over verantwoorde bierconsumptie als onderdeel van een gezonde levensstijl

  • Dagelijks een beetje is beter dan veel in het weekend

Het effect van alcohol op de gezondheid is afhankelijk van het drinkpatroon. Het is beter om de alcoholconsumptie te spreiden over de week. De wekelijkse consumptie opsparen voor in het weekend is dus geen goed idee. Matige, regelmatige bierconsumptie is het verstandigst.

Lees meer over verantwoorde bierconsumptie

  • Bier = wijn = gedistilleerd

Bier, wijn en gedistilleerd lijken meer op elkaar dan je misschien in eerste instantie denkt. Geschonken in een standaardglas bevatten ze allemaal ongeveer 10 gram