Blog van admin

Martie Verschuren: ‘Coeliakie? Drink glutenvrij bier!’

Kun je als coeliakiepatiënt bier drinken? Het antwoord op deze vraag was niet altijd duidelijk. Daarom startte Avans Hogeschool onder leiding van Martie Verschuren een onderzoek naar de hoeveelheid gluten in bier. Er blijft onduidelijkheid over de juiste analysemethode, maar als coeliakiepatiënt doe je er goed aan om alleen glutenvrij bier te drinken.

Sportdiëtist Floris Wardenaar: 'Alcoholconsumptie na inspanning vertraagt de herstelperiode'

Na de wedstrijd nog even de sportkantine in voor een biertje, een befaamde gewoonte van veel sporters. Maar is dit voedingskundig gezien nu wel zo verstandig? Floris Wardenaar, inmiddels sportdiëtist, onderzocht binnen zijn afstudeervak aan de Wageningen Universiteit de invloed van alcohol na inspanning. Hij deed dit onderzoek in samenwerking met Seneca, het Expertisecentrum voor sport en gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Van zowel alcoholconsumptie als van intensief sporten is bekend dat zij de bloedglucosespiegel verlagen.

Een toast op uw gezondheid

Waarschuwing: Alcohol kan je levensverwachting verlengen en dementie verminderen

De ‘Dietary Guidelines for Americans 2010’ melden niet veel verrassingen. Maar er is misschien één ding dat u waarschijnlijk niet verwacht had. In hoofdstuk 3 ‘Foods and Food Components to Reduce’ komt alcohol aan bod.

 

Door: Stanton Peele
Uit: The Wall Street Journal (verkorte Nederlandse samenvatting)
3 februari 2011

Subscribe to RSS - Blog van admin